هوش مصنوعی با دقت بالا پولیپ سرطانی روده را در یک ثانیه 'تشخیص میدهد'
متخصصان ژاپنی میگویند که با استفاده از هوش مصنوعی توانستهاند پولیپهای بدخیم روده بزرگ را با دقتی بالا در عرض یک ثانیه تشخیص دهند.
در روده بزرگ و راست روده تودههایی رشد میکنند به نام پولیپ که ممکن است خوش خیم باشند یا بدخیم.
متخصصان تصاویر ۳۰۶ پولیپ روده را در ۲۵۰ زن و مرد به این سیستم هوش مصنوعی دادند. کولونوسکوپی به این معناست که متخصص، لولهای حاوی دوربین و ابزار را از مقعد وارد روده می کند و به این ترتیب می تواند مستقیما داخل روده را ببیند و از آن نمونه برداری کند.
این سیستم برای بررسی تصاویر بزرگنمایی شده و مقایسه آن با سی هزار تصویری که برای آموزش به آن داده شده بود فقط یک ثانیه وقت نیاز داشت تا با دقت ۹۴ درصد پولیپ خوش خیم را از بدخیم تشخیص دهد.
این تحقیق در هفته بیماری های دستگاه گوارش اروپای متحد که در بارسلون برگزار میشود ارئه شده است. سرپرست آن دکتر یوییچی موری استاد دانشگاه شووا در یوکوهامای ژاپن میگوید که اهمیت این سیستم در این است که نمونه برداری را همزمان با کولونوسکوپی و در لحظه، ممکن میکند. این باعث میشود که برداشتن کامل پولیپهای سرطانی مقدور باشد و از برداشتن غیر لازم پولیپهای خوش خیم هم جلوگیری میکند.
دکتر موری گفت: "ما فکر می کنیم این نتایج برای اینکه این سیستم بکار گرفته شود قابل قبول است و هدف عاجل ما این است که برای این سیستم تشخیصی، مجوز قانونی بگیریم."
نظرات شما عزیزان: